Preventivni program

preventivni-program

 

Preventivni program

Preventivni program se satoji od saradnje izmedju stomatologa i pacijenta da bi se održali prirodni zubi i okolno tkivo sprečavajući nastanak, napredovanje i ponovno pojavljivanje oboljenja.

Preventivni program počinje kod kuće sa dobrom oralnom higijenom , uravnoteženom ishranom i navikama u jelu. On se nastavlja u ordinaciji od strane stomatologa i osoblja da bi se unapredilo, popravilo i održalo vaše oralno zdravlje.

Prevencija takođe uključuje kontrolne preglede, šiscenje kamenca i mekih naslaga i rentgen snimanja zuba. Zalivači fisura i fluorizacija su takođe izvrstan vid prevencije. Prevencija pomaže da se izbegnu skupocene stomatološke intervencije i ona je ključ zdravog, samouverenog i lepog osmeha.

Poliranje zuba

Poliranje zuba je metod uklanjanja mekih naslaga sa zuba, specijalnim aparatom, koji izbacuje prašak pod pritiskom vazduha. Na taj način polira zube.

Fluorisanje zuba

Fluorisanje zuba se vrši sa specijalnim pastama, koje se nanose na zube. To je lokalna primena sa bio-razgrađujućim calcium-om i phosphat-om. Takođe, se koriste i kreme BEYOND (Neutral Sodium Fluoride). Tretman traje 5-6 minuta, nekoliko puta u toku dana, i radi se na svakih šest meseci.

Zalivanje fisura

Zalivanje fisura se radi najviše kod mlađih pacijenata, na stalnim zubima, u vremenu smene zuba. Koristi se svetlosno – polimerizujući zalivač fisura i jamica na zubu.

Zakažite pregled

Kontaktirajte nas i zakažite pregled. Dostupni smo za sva Vaša pitanja.